Prajitura "Duet de fructe"

de cristinne in Prajituri, 9 Iul 2010 | 5215 vizualizari

 

Prajitura DUET de FRUCTE.
In DUETul meu, vor dansa in cuptor visinele impreuna cu caisele.

 

INGREDIENTE

  • visine: 500 grame;
  • caise: 4 bucati;
  • faina: 150gr
  • zahar brun: 125 gr
  • ulei:100ml
  • oua: 4 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50ml
  • 1/2 lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Duet de fructe":

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) .

Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca la miscarile aparatului profesional de facut paine).

Se desfac visinele de samburi si se lasa la scurs. Se taie bucatele caisele. Se unge o tava unsa si se pune si hartie de copt. Se aseaza mai intai visinele, apoi se adauga peste visine, aluatul, apoi se presara bucatelele de caise la final.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 280 de grade. Se tine 10 minute la 240 de grade. Si ultimele 10-15 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intoarce invers din tava si indeparteaza hartia de cop.Visinele astefl vor fi primele, iar caisele vor ramane la fund. Se poate pastra si invers. Mie una imi place mai mult sa vad visinele deasupra. De aici si denumirea de Prajitura DUET de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Duet de fructe"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

10.07.2010, 00:08

Ce tare esti Mihaela.Te ajutam si eu la duel

Rocsi 1

10.07.2010, 11:08

ce bine arata

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata